Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5 mało fpsów po formacie - GTX660Ti

SyberianHusky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Przed formatem i zmianą systemu z win7 na win 8.1 w gta grało się wyśmienicie,60fps na wysokich/bardzo wysokich w rozdziałce 1400x900 (moj monitor),na początku byly problemy (po premierze) bo coś mi lagowało na najniższych,ale zmieniło się to z czasem. Teraz,zrobilem formata bo mialem duzo smieci i zmienilem system na win 8.1. MASAKRA. Gta laguje jak poje*bane,naprawde. Mój komputer powinien spokojnie uciągnąć to na najniższych,a tu laguje.Wszystkie stery zaaktualizowalem,wszystko poinstalowałem,nie wiem co sie dzieje. Proszę o pomoc,oczywiście gra oryginalna... Niżej podrzucę filmik z rozgrywki na najniższych detalach. Mój pc:
Gigabyte GTX660Ti 2GB
i5 3350P 3,1ghz
Corsair 4GB 1600mhz
OCZ 500w

Wiecej chyba nie potrzeba.

Tutaj filmik z rozgrywki...
https://www.youtube.com/watch?v=LcB487bmLt4

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Zobacz czy masz pobrane sterowniki karty graficznej ;)

Porady do: CSGO, Terraria, BF4, WOT, WOT Blitz, Trove, LoL oraz Fifa!

jClHFR0.gif

Opublikowano

Zobacz czy masz pobrane sterowniki karty graficznej ;)

".Wszystkie stery zaaktualizowalem"

Naucz sie czytac ziooooooooom.

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

@SyberianHusky

A przed formatem nie ustawiałeś nic w panelu nVidi przy ustawieniach 3D?

Poza tym ustaw directx 10 w GTA V to na pewno da dużo FPS bo ogólnie jest na dx 11.

Pokombinuj w głównym panelu to napewno ;)

(Na necie są poradniki co włączyć a co wyłączyć dla wydajności)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Ale zrozumcie ze przed formatem ta wysokich ustawieniach działało miodzio,a teraz na low 8 fps ;_;

Nic nie zmienialem :x

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Napisałeś, że wszystko zainstalowałeś - ale co dokładnie? Prawdopodobnie zabrakło jakiegoś sterownika, bo wątpię, żeby komputer od tak pogorszył swoje osiągi. Widzę, że maksymalnie masz 8 FPS, jesteś pewien, że nie uruchomiłeś jakiejś blokady, która nie pozwala wyświetlić większej ilości klatek? Inne gry chodzą normalnie?

Opublikowano

Instalowalem wszystkie potrzebne sterowniki ze strony plyty glownej i gpu. Nie wiem gdzie sprawdzic czy cos ustawialem co do tych 8 fps :/

XDDD

banner1.png

Opublikowano

tak

@Edit

dodam że podczas instalacji windowsa nie chciały mi się zrobic partycje,wiec wpisalem jakies komendy na zmiane trybu dysku,moze to od tego?

XDDD

banner1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...